Följ Wester+Elsner arkitekter AB

Invigt!

Nyhet   •   Aug 12, 2016 13:52 CEST

Iso Omena, ett av Helsingfors största köpcentrum i Esbo strax väster om city, expanderar och i veckan invigdes den första av två etapper.

Under festliga former kunde inbjudna gäster insupa atmosfären, titta i alla de nya butikerna och provsmaka maten från restaurangerna runt det nya torget. Men utbyggnaden innehåller inte bara handel, hela utbyggnaden vilar ovanpå ett resecentrum med bussterminal och tunnelbanestation och kröns i toppen av bibliotek och vårdcentral.Projektets har tilldelats Platina i miljöcertifieringssystemet Leed, vilket är den högsta klassificeringsnivån för bl.a. effektivitet när det gäller energi-, material- och vattenförbrukning samt inomhusmiljö.

Utbyggnaden adderar ca 25.000 kvm handel och service till det befintliga centret och med den kommande andra etappen, med bland annat en bio med 7 salonger som färdigställs till våren, kommer centret med sina dryga 100.000 kvm att bli ett av Finlands största.

Iso Omena ägs av Citycon och utbyggnaden har genomförts i samarbete med NCC Property Development. Wester+Elsner har genom hela projektet, från det vinnande förslaget i markanvisningstävling 2008, till genomförandet varit Citycons kommersiella arkitekt och rådgivare. HKP Arkitekter från Helsingfors har svarat för bygghandlingsprojekteringen.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.