Följ Wester+Elsner arkitekter AB

Kristina Alvendal ny i Wester + Elsner Arkitekters rådgivande styrelse

Pressmeddelande   •   Aug 29, 2016 08:00 CEST

Kristina Alvendal

Kristina Alvendal tar plats i Wester + Elsner Arkitekters rådgivande styrelse. Kristina driver egen konsultverksamhet inom fastighets- och stadsutveckling och har tidigare bland annat tidigare varit borgarråd med ansvar för bostads-, fastighets- och stadsbyggnadsfrågor i Stockholm, vd för Airport City Stockholm och etableringschef på Lidl.

”Vi är inne i en intensiv period och vårt arbetsfält vidgas mer och mer, både mot nya arkitekturområden och rent geografiskt. Vi märker att vår kunskap från kommersiella projekt, att skapa fysiska förutsättningar för publikt liv och möten, blir allt viktigare i alla delar av samhället. Och som stöd i det arbetet ser vi fram emot att få ta del av Kristinas breda erfarenhet från såväl stadsutveckling som kommersiell fastighetsutveckling. Med hennes stora kontaktnät inom både näringsliv och politik, och hennes starka engagemang för stadens möjligheter och utmaningar, har vi gjort en riktig drömrekrytering! Kristina kommer att komplettera övriga ledamöter på ett väldigt bra sätt”, säger Fredrik Elsner, vd och partner på Wester + Elsner.

"Det känns oerhört stimulerande att få bidra i samhällsutvecklingen på olika sätt. I uppdraget hos Wester + Elsner hoppas jag kunna bidra med min erfarenhet av kombinationen politik, arkitektur och fastighetsutveckling. Något som hänger intimt samman", säger Kristina Alvendal.

Kristina Alvendal ersätter Emma Stenström, docent vid Handelshögskolan i Stockholm och gästprofessor vid Konstfack, som under hela 8 år i rådgivande styrelsen varit med och tagit kontoret dit man är idag. Övriga ledamöter är Robert Ohlsson, advokat och partner på Nord advokater och Johan Zachrisson, Director och Head of Agency Leasing på Cushman & Wakefield.

Wester + Elsner Arkitekter är specialiserade på att gestalta mötesplatser och att utforma rum för publika verksamheter. Kontorets projekt finns i miljöer med stora flöden - stadsmiljöer, handelsplatser och knutpunkter för kollektivtrafik - där utmaningarna består i att hitta synergier mellan privata och allmänna intressen, förutsättningar och behov, att gestalta byggnader för publika verksamheter och att forma miljöer för livet mellan dom.

För oss är arkitektur det samlande ordet för funktion, teknik, ekonomi och utformning. Vårt arbetsområde sträcker sig från den känsliga detaljskalan i inredningsprojekt över såväl mindre som större fastighetsprojekt till stadsutvecklingsprojekt. Alla med inriktning på kommersiella miljöer och mötesplatser. För att kunna utföra dessa projekt krävs att vi har ett förhållningssätt som ständigt för projekten framåt. Därför har vi valt följande ledord som ska känneteckna oss: kunniga, kreativa, engagerade och lyhörda.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.